אדם טבע ודין
גני אירועים

גני אירועים בלתי חוקיים

גן אירועים בחוף פלמחים
גן אירועים בחוף פלמחים

פעילות של גני אירועים לא חוקיים הפכה בשנים האחרונות למכת מדינה בישראל. אי החוקיות מתבטאת בכמה מישורים:

  • חריגות בניה - אולם האירועים נבנה באופן בלתי חוקי על קרקע שאינה מיועדת לפעילות מסוג זה (קרקע חקלאית, שטח ציבורי פתוח וכד), אין אישור כבאות, אין הסדר ראוי לסילוק הביוב, הריחות וכיו"ב.
  • חריגות רעש- לעיתים הפעילות הבלתי חוקית מתבטאת בכך שהרעש המושמע מגן האירועים חורג מהתקן הקבוע בחוק (רמת הדציבלים) לרעש סביר.

במקרים רבים העבירה היא עבירה המשולבת - גם בנייה בלתי חוקית של גן אירועים וגם חריגה מהתקן הקבוע בחוק לרעש סביר. במקרה שכיח זה, מפעילי אולם האירועים מוסיפים חטא על פשע ועוברים על מגוון רחב של חוקים - חוק התכנון והבנייה, חוק מניעת מפגעים, חוק מניעת מפגעים סביבתיים (תביעות אזרחיות), חוק רישוי עסקים ועוד.

כ10% מהפניות למוקד הירוק של "אדם טבע ודין" עוסקות במפגעי רעש. הציבור המבקש להתגורר בשכונות מגורים שקטות, נחשף לא אחת למפגע הקשה של רעש באזור מגוריו, הנמשך לעיתים קרובות אל תוך הלילה. בנוסף למפגעי הרעש גני אירועים בלתי חוקיים משפיעים באופן שלילי על המרחב כולו: - תנועת כלי רכב במקומות שלא תוכננו לכך יוצרת זיהום והשחתה של המרחב הפתוח, - מגרשי החניה העצומים, מחליפים את השדות הירוקים. - במקרים רבים גנים ואולמות אלו לא מחוברים כלל לרשת הביוב האזורית ולכן התכנסות של מאות אנשים מדי ערב גורמת לזיהום הסביבה. אדם טבע ודין פועלת ותמשיך לפעול בכלים המשפטיים העומדים לרשותה, בשם תושבים מכל קצות הארץ, כדי לחשוף ולהיאבק באולמות אירועים שנבנו באופן בלתי חוקי ושמסבים נזק סביבתי רב לציבור המתגורר בסמיכות אליהם.

 

 

דירוג כתבה
alt="כוכבalt="2alt="3alt="3alt="5
2 מדרגים
הדפסשלח לחברהוסף תגובה
בניית אתרים
© Adam Teva V'DIn – Israel Union for Environmental Defense